Asperges met Hollandaisesaus, ham en ei

Heb je zin om een heerlijk hoofdgerecht klaar te maken met asperges? Dan kun je nu de asperges met Hollandaisesaus, ham en ei maken. Dit gerecht is voor zes personen geschikt als je onderstaande ingrediëntenlijst met hoeveelheden aan gaat houden. Het is gelijk aan 445 kcal voedingswaarden.

Ingrediënten asperges met Hollandaisesaus, ham en ei

Als je de asperges met hollandaisesaus, ham en ei klaar gaat maken, dan heb jij de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kg witte asperges
  • 160 g boter
  • 6 aardappelen
  • 12 eieren
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 180 ml witte wijn
  • 6 plakken achterham

Zorg dat je alles op tijd in huis hebt zodat jij snel de asperges met Hollandaisesaus, ham en ei klaar kunt maken! Als je alles voor het pakken hebt, dan kun je in een keer doorgaan en des te eerder kun je met zijn allen smullen van de asperges met Hollandaisesaus, ham en ei.

Bereidingswijze asperges met Hollandaisesaus, ham en ei

Als je de asperges met Hollandaisesaus, ham en ei klaar gaat maken dan moet je het volgende doen:

  1. Je schilt de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
  2. Verwijder dan de houtachtige onderkant.
  3. Dan breng je het water aan de kook in een ruime pan. Je doet hier een klontje boter en wat zout bij.
  4. Je voegt nu de asperges toe als het water kookt.
  5. Je brengt nu het water opnieuw aan de kook en draait het vuur laag. Vervolgens dek je de asperges af met een vel wit keukenpapier.
  6. Ga nu de asperges 10 minuten koken en laat de asperges nog 10 minuten in het hete kookvocht rusten.
  7. Je moet de asperges met een grote schuimspaan uit de pan scheppen.
  8. In de tussentijd kook je in acht minuten de aardappelen gaar en de helft van de eieren hard.
  9. Dan splits je de rest van de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Dan kop je de eidooiers goed los en doe hier dan ook wat azijn en wijn doorheen. Dan smelt je ook de rest van de boter.
  10. Dan zet je een lage, brede pan op een laag vuur. Klop dan het eimengsel op tot een saus.
  11. Dan haal je de pan van het vuur en breng je het op smaak met zout.
  12. Dan schenk je al kloppend beetje bij beetje de gesmolten boter erbij. Dit doe je tot er een luchtige en gebonden saus ontstaat.
  13. Dan leg je op ieder bord zes asperges. Daar leg je een plak ham overheen en dan leg je twee halve eitjes en twee halve aardappelen daarnaast. Je kunt er nu de lauwwarme Hollandaisesaus overheen schenken.

Het beste is het om dit gerecht meteen te serveren. Zorg dat je allemaal gaat genieten van deze heerlijke asperges met Hollandaisesaus, ham en ei. Je kunt altijd de keuze maken om meer asperges of meer ham of ei te nemen, maar dat ligt echt aan je eigen smaak.