Stokbrood

Glutenvrij brood

Een heerlijk glutenvrij brood!!
Dit brood kun je natuurlijk ook in de vorm van stokbrood of een ciabatta bakken. Het recept lijkt hier al sterk op, mede door de vulling.

Recept:

500 gram glutenvrij meel naar keuze (b.v. teff, rijstmeel, boekweitmeel, aardappelmeel)
380 ml lauw water
9 gram gedroogde gist
2 eieren
35 gram biologische zonnebloemolie
1 theelepel honing
1 theelepel xanthaangom
Beetje citroensap

handje zonnebloemmpitten
handje pompoenpitten
lijnzaad
chiazaad
kummel
nigella

Meng alle ingrediƫnten door elkaar behalve de pitten en zaden.
Kneed 5 minuten met de hand of machine.
Roer de pitten en zaden erdoor  heen.
Vet een broodvorm in en doe het mengsel in de bakvorm en doe ook wat zaden/pitten op het deeg.
laat 1 uur rijzen in een afgesloten plastic zak met een kopje heet water erin.

Verwarm de oven voor op 230 graden.
Bak het brood af in 40 minuten.

Smakelijk eten!