Tomatensaus met balletjes

Pasta blijft toch altijd wel een van de gerechten die je snel op tafel kan zetten. In mijn studententijd greep ik vaak snel naar de kant-en-klare tomatensauzen en makkelijke pastarecepten.

Tegenwoordig geniet ik meer van een zelfgemaakte tomatensaus waarbij ik de tomaten en andere ingrediënten heb uitgezocht.

Afgelopen week besloot ik de saus een Spaans tintje te geven door stukjes chorizo door de gehaktballetjes te doen.

Ingrediënten ( voor 2 personen):

  • 1,5 kilo tomaten
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 chorizo worst
  • blikje tomatenpuree
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • verse Italiaanse kruiden ( tijm, salie, etc.)
  • peper en zout

 Bereidingswijze: 

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de worst in kleine stukjes. Meng de worst met het gehakt en draai er kleine balletjes van. 
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en doe ze op een bord. 
  4. Doe de ui in de pan en fruit deze eventjes. Voeg vervolgens de knoflook, de tomaten en de tomatenpuree toe en laat het langzaam tot een saus koken. 
  5. Breng de saus op smaak met de kruiden en peper en zout. 
  6. Voeg als laatst de gehaktballetjes toe en laat het nog een aantal minuten langzaam koken.
  7. Serveer de saus met verse lintpasta.

Een makkelijke en lekkere saus die de volgende dag misschien zelfs nog lekkerder is omdat alle smaken dan goed in de saus zijn getrokken. Deze saus kan ook goed worden ingevroren.